qqsica

qqsica

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Książka Kucharska: Dania w stylu fit Hortex

Kanapki z pastą z bobu i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zdrowe i sycące śniadanie. Chleb razowy z płatkami owsianymi, z pastą z bobu, z pokruszoną fetą i siemieniem lnianym.

Kanapki z pastą z bobu i fetą

Składniki:

Kanapki z pastą z bobu i fetą

 

  • 1x Bób Hortex pieczywo razowe
  • 1 ząbek czosnku

  • chili
  • skórka z cytryny

  • oliwa ekstra virgin

  • feta o najmniejszej zawartości tłuszczu

  • siemię lniane
  • sól
  • pieprz


Sposób przygotowania:

Kanapki z pastą z bobu i fetą
Bób gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu i ostygnięciu, obieramy, wrzucamy do blendera. Dodajemy jeszcze: odrobinę skórki z cytryny, ząbek czosnku, szczyptę chili i kroplę oliwy z oliwek. Miksujemy. Doprawiamy, wg upodobań, solą. Kanapki smarujemy pastą. Dekorujemy fetą, siemieniem lnianym i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego.