Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Kanapkowa pasta z kurczaka z ajwarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Smaczna kanapkowa pasta z wykorzystaniem mięsa z rosołu. Z dodatkiem słodkiej duszonej cebulki i pikantnej pasty paprykowej.

Kanapkowa pasta z kurczaka z ajwarem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kanapkowa pasta z kurczaka z ajwarem

 

 

Sposób przygotowania:

Kanapkowa pasta z kurczaka z ajwarem
Cebulę obrać, posiekać w kostkę i wrzucić na rozgrzany olej, smażyć. Gdy cebula się zeszkli i zacznie się rumienić, dodać posiekane ząbki czosnku. Przesmażyć razem chwilę. Wystudzić. Do wysokiego naczynia wrzucić ajwar, obrane mięso z kurczaka, cebulę z czosnkiem. Zmiksować całość na pastę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do słoiczka i schłodzić w lodówce, aby smaki się przegryzły. Podawać na kanapkach z dodatkiem pomidorów
Kanapkowa pasta z kurczaka z ajwarem
Cebulę obrać, posiekać w kostkę i wrzucić na rozgrzany olej, smażyć.
Kanapkowa pasta z kurczaka z ajwarem
Gdy cebula się zeszkli i zacznie się rumienić, dodać posiekane ząbki czosnku. Przesmażyć razem chwilę. Wystudzić.
Kanapkowa pasta z kurczaka z ajwarem
Do wysokiego naczynia wrzucić ajwar, obrane mięso z kurczaka, cebulę z czosnkiem. Zmiksować całość na pastę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.