edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Kanapkowa pasta z mięsa z rosołu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Genialna metoda na wykorzystanie mięsa z rosołu. Do takiej pasty można dodać co nam tylko podpowie fantazja. Ja dodałam włoskich orzechów i to był strzał w dziesiątkę. Zapraszam do skosztowania mojej wersji.

Kanapkowa pasta z mięsa z rosołu

Składniki:

Kanapkowa pasta z mięsa z rosołu

 

  • 15 dag mięsa indyka z rosołu – u mnie skrzydełka
  • 5 dag orzechów włoskich
  • 1 marchewka z rosołu
  • łyżka posiekanej natki pietruszki – u mnie mrożona
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • duża szczypta sproszkowanego imbiru
  • solidna łyżka majonezu
  • opcjonalnie 1-2 łyżki rosołu

Sposób przygotowania:

Kanapkowa pasta z mięsa z rosołu

ETAP 1:

Kanapkowa pasta z mięsa z rosołu
Włoskie orzechy wsypać do miski blendera.

Orzechy wsypać do blendera i rozdrobnić.

ETAP 2:

Kanapkowa pasta z mięsa z rosołu
Do orzechów dodać kawałki mięsa i miksować przez chwilę.

Dodać obrane ze skóry i kości mięso z rosołu, przez chwilę miksować z orzechami.

ETAP 3:

Kanapkowa pasta z mięsa z rosołu
Dodać pozostałe składniki i wszystko razem zmiksować.

Dodać ugotowaną marchewkę, natkę pietruszki, majonez i przyprawy do smaku.
Zmiksować do uzyskania pożądanej konsystencji.

ETAP 4:

Kanapkowa pasta z mięsa z rosołu
Jeśli pasta jest zbyt gęsta, dodać odrobinę rosołu.

W razie potrzeby, jeśli masa jest zbyt gęsta, dodać 1-2 łyżki rosołu.
Ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.


Tagi:

pasty indyk