kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Kanie marynowane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

można z nich robić dekoracje na stół

Kanie marynowane

Składniki:

Kanie marynowane

 

  • kanie - małe grzyby 1 kg
  • ocet 1 szkl
  • woda 2 szkl
  • sól 1 łyżka
  • cukier 2 łyżki
  • ziele angielskie 4 szt
  • listek laurowy 2 szt

Sposób przygotowania:

Kanie marynowane
Kanie przebieramy, myjemy, przekrawamy na połówki lub jak duże na mniejsze części.Najlepiej jak są małe w całości. Wrzucamy na gotującą osoloną wodę i gotujemy 10 minut. Odcedzamy, wkładamy do słoika i gotujemy zalewę octową wedle uznania. Ja robię z 2 szklanek wody, 1 octu, 1 łyżka soli i 2 cukru. Zalewamy kanie gotującą zalewą i przekręcamy słoik do góry dnem.

Tagi:

grzyby