Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Kanie panierowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 200
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szkoda, że kanie to przysmak sezonowy, bo przyrządzone w prosty sposób są rewelacyjne w smaku. Uwielbiam je odkąd pamiętam.

Kanie panierowane

Składniki:

Kanie panierowane

 

  • 3 kanie (duże)
  • sól, pieprz

Panierka:

Dodatkowo:

  • olej/masło do smażenia

Sposób przygotowania:

Kanie panierowane
Grzyby bez trzonków należy dokładnie umyć, a następnie osuszyć za pomocą ręcznika kuchennego. (Niektórzy moczą też w mleku.)

Każdy kapelusz delikatnie posypać solą oraz pieprzem i kolejno obtoczyć z mące, jajku połączonym z mlekiem, a na samym końcu w bułce tartej. Kanie smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym tłuszczu.

Powinny być miękkie i usmażone na złoto. Podawać od razu po przygotowaniu.