katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1337]

Kanie w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne grzyby kanie w panierce ala schabowe. Wszyscy co znają te grzyby bardzo je lubią w takim wydaniu.

Kanie w panierce Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kanie w panierce

 

Sposób przygotowania:

Kanie w panierce
Kanie duże kroimy na dowolne mniejsze kawałki, płuczemy i osuszamy, oprószamy solą i pieprzem. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Jajka wybijamy i roztrzepujemy z dwoma łyżkami wody i dodanym czosnkiem.

Kanie panierujemy w jajku i tartej bułce, smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano. Osączamy na papierowym ręczniku.
Kanie w panierce
Usmażone kawałki kani w panierce z nutką czosnku.