Kapary w takim wydaniu urozmaicą niejedno danie!

Niepozornej wielkości kapary to nic innego jak pąki kwiatów! Intensywny aromat i oryginalny smak dodadzą charakteru każdej potrawie. Sprawdź nasze propozycje na pyszne dania z kaparami!

         
ocena: 0/5 głosów: 0
Kapary w takim wydaniu urozmaicą niejedno danie!
fot. Fotolia
Faszerowana pierś kurczaka

Uniwersalny przepis, którego smak można dowolnie modyfikować. Pierś kurczaka natnij od dłuższej strony; do powstałej kieszonki włóż plaster ulubionego sera i dodaj kapary. Te w oleju z pieprzem marynowanym OLE! nadadzą mięsu wyjątkowego smaku. Pierś możesz usmażyć na patelni (wykorzystując aromatyczny olej z kaparów) lub zawiniętą w folię zapiec w piekarniku. Smacznego!

Pizza

Uwielbiana przez większość, choć od podstaw przyrządzają ją nieliczni. Pizza jest dobra na każdą okazję - obiad, kolacja, niezobowiązujące spotkanie ze znajomymi, wieczór przed tv lub prywatka. Niezależnie od wybranej wersji - mięsnej, rybnej lub wegetariańskiej - kapary sprawią, że będzie smakowała wyjątkowo.

Sałatka nicejska

Kapary idealnie sprawdzą się jako składnik popularnej sałatki nicejskiej - dodadzą jej charakteru, a jednocześnie doskonale komponują się z pozostałymi składnikami. Podana z chrupiącą bagietką smakuje doskonale!

              Kapary w oleju z pieprzem marynowanym OLE!
                                              fot. materiały prasowe