Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kapuściana na indyczym filecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Zupa kapuściana jest smaczną i lekką zupą także dla osób będących na diecie - bardzo smaczna - polecam :)

Kapuściana na indyczym filecie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapuściana na indyczym filecie

 

  • 25 dag filetu z indyka
  • 35 dag kapusty kiszonej
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 łyżka czubata pikantnego ketchupu
  • 1 łyżeczka majeranku
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kapuściana na indyczym filecie
Kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy przez 30 minut, odcedzamy. Marchewkę i pietruszkę obieramy kroimy w kosteczkę. Filet z indyka kroimy w mniejsze paski. Mięso zalewamy wodą i gotujemy przez 15 minut, ściągamy szumowinę i dodajemy marchewkę z pietruszką, dodajemy sól i pieprz gotujemy 10 minut, następnie dodajemy kapustę i całość gotujemy przez 15 minut. Na koniec dodajemy majeranek i ketchup - zagotowujemy i podajemy.
Kapuściana na indyczym filecie
Etap 1 kapustę kiszoną gotujemy przez okolo 30 minut
Kapuściana na indyczym filecie
Etap 2 mięso gotujemy razem z marchewką i pietruszką
Kapuściana na indyczym filecie
Etap 3 do wywaru dodajemy ugotowaną kapustę
Kapuściana na indyczym filecie
Etap 4 dodajemy ketchup i majeranek doprawiamy solą i pieprzem

Tagi:

indyk