Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 366]

Kapuściana Przepychanka / Panschkraut /

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Fajne połączenie treściwego danie na duży głód.

Kapuściana Przepychanka  / Panschkraut / Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kapuściana Przepychanka / Panschkraut /

 

  • 800 g. ziemniaków
  • 1 słoik kiszonej kapusty ( 680 g. )
  • 100 g. boczku wędzonego
  • 1 średnia cebula
  • maggi
  • przyprawy: sól / pieprz

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuściana Przepychanka / Panschkraut /
► Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w osolonej wodzie, ugotowane ziemniaki odcedzić i ugniesć. ► Kiszoną kapustę ( jeżeli jest bardzo kwaśna ) włożyć do sitka i lekko opłukać pod bieżącą wodą, potem gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż będzie miękka, po ugotowaniu odcedzić. ► Cebulę i boczek wędzony pokroić w kostkę, boczek wytopić na rozgrzanej patelni. ► Ziemniaki, kapustę, pokrojoną cebulę i wytopiony boczek połączyć z sobą i dokładnie wymieszać. Na koniec przyprawić solą, pieprzem i odrobiną maggi do smaku, można podać do sztuki mięsa z kotletem mielonym lub duszonymi żeberkami.
Kapuściana Przepychanka  / Panschkraut /
Ziemniaki / kapustę / pokrojoną cebulę i wytopiony boczek połączyć z sobą i dokładnie wymieszać - przyprawić solą / pieprzem i odrobiną maggi do smaku.
Kapuściana Przepychanka  / Panschkraut /
Proste trzy składniki - ale niezbędne do przygotowania tego treściwego dania.

Tagi:

przyprawy