Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Kapuściana wiosenka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

lubię kapustę pekińską więc oto kolejny przepis

Kapuściana wiosenka

Składniki:

Kapuściana wiosenka

 

  • 1 średnia kapusta pekińska
  • 1 średni seler
  • 2 młode (najlepiej) marchewki
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 słodkie jabłko
  • 2 ładne dojrzałe pomidory
  • 3 łyżki oleju słonecznikowego ja daję ryżowy lub dyniowy
  • szczypta soli
  • pieprz
  • posiekana zielenina taką jaką lubicie

Sposób przygotowania:

Kapuściana wiosenka
Kapustę opłukać, odrzucić wierzchnie uszkodzone liście jeśli takie będą, drobno pokroić.
Marchewkę, umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych okach.
Selera i jabłko umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce tak jak marchew. Pomidora umyć obrać z łupiny pokroić w kostkę. dodać zieleninę
Wszystko wymieszać, skropić sokiem z cytryny.
Dodać olej, posolić, popieprzyć.
Odstawić na pół godziny do lodówki.
Podawać do mięs.
jeśli lubisz bardzo kwaśne to możesz dodać odrobinę octu