katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1146]

Kapuściane kotleciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety robię często jak gotuje kapustę wtedy podkradam z gara. Pomimo że nie mają zbyt dużo składników są smaczne.

Kapuściane kotleciki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kapuściane kotleciki

 

Sposób przygotowania:

Kapuściane kotleciki
Cebulę obieramy i drobno kroimy. Wrzucamy na patelnię i lekko rumienimy na rozgrzanym oleju.

Cebulę przekładamy do rondla, dodajemy kapustę(można pokroić) i podlewamy wodą. Solimy i dusimy do miękkości.

Miękką kapustę przelewamy przez durszlak i studzimy.

Kromki chleba zalewamy bulionem i gdy namiękną odciskamy.

Odciskamy też wystudzoną kapustę, dodajemy chleb i wbijamy jajko.

Wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku.

Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rumiano.
Kapuściane kotleciki
Takie postne kotleciki ale rumiane i smaczne.