Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kapuściane roladki z kaszą i mięsem

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszne roladki z kapusty z dodatkiem kaszy i mięsa zapiekane w pomidorowym sosiku - palce lizać!

Kapuściane roladki z kaszą i mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapuściane roladki z kaszą i mięsem

 

Sposób przygotowania:

Kapuściane roladki z kaszą i mięsem
Liście z kapusty oparzamy. Karczek gotujemy z odrobiną soli z liściem laurowym i zielem angielskie, kaszę oraz ryż gotujemy w osolonej wodzie, następnie mielimy - mięso, kaszę oraz ryż i małą czerwoną cebulkę. Do zmielonych składników dodajemy jajko, doprawiamy solą i pieprzem - wyrabiamy na jednolita masę. Liście kapusty rozkładamy, następnie nakładamy farsz na 3*4 objętości liścia i zawijamy roladkę, układamy w naczyniu do zapiekania, podlewamy około450 -500 ml wody, DO kubeczka dodajemy około 50 ml wody następnie dodajemy koncentrat i zioła prowansalskie - dokładnie mieszamy, polewamy po naszych roladkach, Tak przygotowane roladki zawijamy folią i pieczemy w piekarniku przez około 80 minut w 190 stopniach, pod koniec pieczenia ściągamy folię by roladki zapiekły się z góry, Smacznego
Kapuściane roladki z kaszą i mięsem
Mięso nalezy ugotować z liściem i zielem angielskim
Kapuściane roladki z kaszą i mięsem
mięso, kaszę, ryż, cebulę mielimy i doprawiamy
Kapuściane roladki z kaszą i mięsem
w liście zawijamy farsz tworząc roladki kapuściane
Kapuściane roladki z kaszą i mięsem
układamy w naczyniu, polewamy sosem i zapiekamy