szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Kapuściany kociołek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Rozgrzewające danie, w sam raz na kolację po długim spacerze dla całej rodzinki. Świetnie smakuje z ciemnym pieczywem.

Kapuściany kociołek

Składniki:

Kapuściany kociołek

 

  • 1 główka kapusty
  • 6 parówek
  • 2 czerwone papryki
  • 1 cebula
  • pęczek koperku
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • warzywko, sól, pieprz ziołowy do smaku
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Kapuściany kociołek
Do gorącej wody dodać poszatkowaną główkę kapusty, doprawić do smaku warzywkiem i gotować ok. 10 minut. Parówki pokroić w półplasterki, cebulę i papryki w kostkę, Na rozgrzanej patelni przesmażyć parówki, cebulę i paprykę. Dodać do gotującej się kapusty. Pod koniec gotowania dodać posiekany koperek i doprawić do smaku solą,pieprzem ziołowym i koncentratem pomidorowym.