gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Kapuśniaczek babuni

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przepis niedawno znalazłam w zeszycie mojej babci i postanowiłam go przygotować. Kapuśniak jest bardzo dobry. Polecam

Kapuśniaczek babuni

Składniki:

Kapuśniaczek babuni

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniaczek babuni
Na margarynie (połowa tego co mamy) zrumienić pokrojoną drobno cebulkę. Następnie wkroić do tego pokrojoną w kostkę łopatkę. Smażyć mięso do miękkości. Na drugiej patelni w pozostałości margaryny smażyć pokrojoną kiełbasę i boczek. Zalać odrobiną wody i do tego wkroić pozbawioną ze skórki i pokrojoną w kostkę marchewkę. Chwilę gotować. Połączyć razem z mięsem. Wkroić pomidor. W osobnym naczyniu ugotować odciśniętą kapustę, dodać ziele, liść i kminek. Połączyć wszystko razem i przyprawić.

Tagi:

kielbasa