iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kapuśniaczkowy mix

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Lekki kapuśniaczek z dwóch rodzai kapusty

Kapuśniaczkowy mix

Składniki:

Kapuśniaczkowy mix

 

  • 1 garść kapusta kiszona,
  • 1/4 szt kapusta biała,
  • 2 szt marchewka,
  • 3 szt bulion kostka,
  • 2 łyżki mąka,
  • 1 łyżka masło,
  • 1 szt cebula,
  • liść laurowy,
  • kminek mielony Prymat,
  • 4 szt ziemniaki
  • łyżka przecieru pomidorowego

Sposób przygotowania:

Kapuśniaczkowy mix
Do garnka z woda wkładamy lekko pokrojoną kapustę kiszoną .Gotujemy .Dolewamy wody i dodajemy kostki rosołowe a także pokrojona białą kapustę .Gotujemy do miękkości .Dodajemy lisć laurowy .Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Dodajemy obraną i startą na tarce duże oczka marchewkę i pokrojone ziemniaki .Dodajemy przecier pomidorowy . Cebulę obieramy z łupiny i siekamy .Smażymy na maśle na patelnie dodajemy mąkę mieszamy robiąc zasmażkę stopnia pierwszego .Dolewamy zupy i mieszamy,zeby nie było grudek .Wlewamy do kapuśniaka .Doprawiamy solą ,pieprzem ,mielonym kminkiem