Kapusniak

Kapuściane « poprzedni | następny »
luna offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 359
zdjęcia: 1 z 1
Kapusniak
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Kapusniaczek, ktory z kazdym dniem smakuje lepiej.


trudność: łatwe
czas:

Kapusniak - SKŁADNIKI:

  • ok.500 gram zeberek wedzonych
  • 200 gram kielbasy
  • 2 cebule
  • 5 ziemniakow
  • 2 marchewki
  • 300 gram kapusty kiszonej
  • 1 listek laurowy
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • vegeta,maggi,pieprz, majeranek
  • 1 lyzka maki pszennej

Kapusniak - PRZYGOTOWANIE:

Zeberka zalac woda, dodac listek laurowy i ziele angielskie, gotowac az mieso bedzie miekkie. Ziemniaki obrac i pokroic w kostke. Marchewke obrac i zetrzec na grubych oczkach. Miekkie mieso wyciagnac, ziemniaki i marchewke ugotowac w zupie. Cebule obrac, pokroic w kostke i przysmazyc na zloto, dodac do zupy. Z kielbasa postapic tak samo jak z cebula. Kapuste pokroic i dodac razem z obranymi zeberkami do zupy. Przyprawic vegeta, maggi, pieprzem i majerankiem do smaku. Zrobic zasmazkie z maki pszennej i dodac do zupy ( na suchej patelni prazyc make, az nabierze zloto-brazowy kolor i nastepnie dodac wody, ciagle mieszajac).


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kapusniak (strona 1 z 1)  
msewka

msewka
offline

2010-01-24 09:07
I wygląda apetycznie, oprócz tego że smakuje.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapuściane
Rozgrzewający kapuśniaczek Mój kapuśniaczek Włoski kapuśniaczek z papryką
Kapuśniak z soczewicą na gęsinie Kapuśniak z papryką i majerankiem Zupa kapuściana z ziemniakami
Wielowarzywna z pieczonych wawrzyw Dietetyczna zupa kapuściana  Kapuśniak z białej kapusty ze świeżymi pomidorami
Jarski kapuśniak Jarski kapuśniak z soczewicą Tłuściutki kapuśniaczek

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane