Kapusniak

Kapuściane « poprzedni | następny »
luna - Przepis na: Kapusniak offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 359
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Kapusniak
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Kapusniaczek, ktory z kazdym dniem smakuje lepiej.


trudność: łatwe
czas:

Kapusniak - SKŁADNIKI:

  • ok.500 gram zeberek wedzonych
  • 200 gram kielbasy
  • 2 cebule
  • 5 ziemniakow
  • 2 marchewki
  • 300 gram kapusty kiszonej
  • 1 listek laurowy
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • vegeta,maggi,pieprz, majeranek
  • 1 lyzka maki pszennej

Kapusniak - PRZYGOTOWANIE:

Zeberka zalac woda, dodac listek laurowy i ziele angielskie, gotowac az mieso bedzie miekkie. Ziemniaki obrac i pokroic w kostke. Marchewke obrac i zetrzec na grubych oczkach. Miekkie mieso wyciagnac, ziemniaki i marchewke ugotowac w zupie. Cebule obrac, pokroic w kostke i przysmazyc na zloto, dodac do zupy. Z kielbasa postapic tak samo jak z cebula. Kapuste pokroic i dodac razem z obranymi zeberkami do zupy. Przyprawic vegeta, maggi, pieprzem i majerankiem do smaku. Zrobic zasmazkie z maki pszennej i dodac do zupy ( na suchej patelni prazyc make, az nabierze zloto-brazowy kolor i nastepnie dodac wody, ciagle mieszajac).


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kapusniak (strona 1 z 1)  
msewka

msewka
offline

2010-01-24 09:07
I wygląda apetycznie, oprócz tego że smakuje.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapuściane
Kapuśniak z soczewicą na gęsinie Kapuśniak z papryką i majerankiem Zupa kapuściana z ziemniakami
Wielowarzywna z pieczonych wawrzyw Dietetyczna zupa kapuściana  Kapuśniak z białej kapusty ze świeżymi pomidorami
Jarski kapuśniak Jarski kapuśniak z soczewicą Tłuściutki kapuśniaczek
Zupa z kalafiora i kapusty Kapuśniak wg Gosi Kapuśniak Eli z młodej kapusty

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane