luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Kapusniak

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kapusniaczek, ktory z kazdym dniem smakuje lepiej.

Kapusniak

Składniki:

Kapusniak

 

  • ok.500 gram zeberek wedzonych
  • 200 gram kielbasy
  • 2 cebule
  • 5 ziemniakow
  • 2 marchewki
  • 300 gram kapusty kiszonej
  • 1 listek laurowy
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • vegeta,maggi,pieprz, majeranek
  • 1 lyzka maki pszennej

 

Sposób przygotowania:

Kapusniak
Zeberka zalac woda, dodac listek laurowy i ziele angielskie, gotowac az mieso bedzie miekkie. Ziemniaki obrac i pokroic w kostke. Marchewke obrac i zetrzec na grubych oczkach. Miekkie mieso wyciagnac, ziemniaki i marchewke ugotowac w zupie. Cebule obrac, pokroic w kostke i przysmazyc na zloto, dodac do zupy. Z kielbasa postapic tak samo jak z cebula. Kapuste pokroic i dodac razem z obranymi zeberkami do zupy. Przyprawic vegeta, maggi, pieprzem i majerankiem do smaku. Zrobic zasmazkie z maki pszennej i dodac do zupy ( na suchej patelni prazyc make, az nabierze zloto-brazowy kolor i nastepnie dodac wody, ciagle mieszajac).

Tagi:

kielbasa mak