ppaulinaa

ppaulinaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 96]

Kapuśniak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Najlepsza zupka na zimowe dni

Kapuśniak

Składniki:

Kapuśniak

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak
Do garnka wkładamy żeberko i zalewamy wodą ( 2,5 l ). Doprowadzamy do wrzenia i ściągamy szumowiny. Dodajemy obrane warzywa, liść laurowy oraz ziele angielskie. gotujemy aż mięso będzie prawie miękki. Następnie obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę, dodajemy do zupy. Gotujemy ok. 10-15 min (aż ziemniaki będą prawie miękkie). Między czasie pukamy kapustę i kroimy. Dodajemy do zupy i gotujemy do miękkości. Wyciągamy mięso, obieramy z kości, kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

mięso