djkatee

djkatee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Kapuśniak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gęsty kapuśniak dla głodomora.

Kapuśniak

Składniki:

Kapuśniak

 

  • 0,5 kg kapusty kiszonej,
  • 1 marchewka,
  • 1 pietruszka,
  • 3 kiełbaski,
  • ok 3 l bulion,
  • 2 duże łyżki koncentrat pomidorowy,
  • 2 garście makaronu,
  • 3 ziemniaki

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak
Do bulionu wrzucić marchewkę, pietruszkę, pokrojone w kostkę kiełbaski i kapustę kiszoną (uprzednio należy ja przepłukać w zimnej wodzie). Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Następnie dodajemy makaron, koncentrat pomidorowy i gotujemy do momentu, kiedy makaron będzie al dente. Na koniec wrzucamy do zupy ziemniaki (gotujemy je wcześniej, w osobnym garnku).

Tagi:

makaron