Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Kapuśniak Annabel

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Zupa z kapusty włoskiej na wywarze z warzyw z dodatkiem pieczonej kury, migdałów, papryki konserwowej.

Kapuśniak  Annabel

Składniki:

Kapuśniak Annabel

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak Annabel
Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wrzącym wywarem, ugotować. Migdały sparzyć, obrać ze skórki. Mięso z kury i wędliny pokrajać w paseczki, połączyć z kapustą, migdałami, śmietaną wymieszaną z mąką i papryką, gotować kilka minut.

Następnie lekko przestudzić, wymieszać z żółtkiem i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.