eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Kapuśniak Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszny,pożywny kapuśniaczek na wędzonce.

Kapuśniak Eli

Składniki:

Kapuśniak Eli

 

  • 40 dkg boczku wędzonego
  • 40 dkg kapusty kiszonej
  • 4 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 mała pietruszka
  • kawałek selera
  • 1 cebula
  • 1 łyżka smalcu
  • 1 łyżka mąki
  • liście laurowe,ziele angielskie
  • kucharek,sól,pieprz,maggi

Sposób przygotowania:

Kapuśniak Eli
Boczek zalać wodą dodać kucharek,liście laurowe,ziele angielskie.Miękki boczek wyjąć z zupy i pokroić.Dodać pokrojoną kiszoną kapustę,potarte jarzyny i gotować do miękkości.Pokrojone ziemniaki ugotować osobno w osolonej wodzie i dodać do zury.Poszatkowaną cebulę,zrumienić na smalcu,dodać mąkę,chwilę przesmażyć.Dodać do zupy,dokładnie wymieszać i zagotowaćDodać pokrojony boczek.Doprawić zupę solą,pieprzem i maggi.Smacznego!