marchewka1412

marchewka1412

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 250]

Kapuśniak na boczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Syta i prosta zupa - starczy za cały obiad

  Kapuśniak na boczku

Składniki:

Kapuśniak na boczku

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak na boczku
Kapustę pokroić w paseczki , ziemniaki w kostkę a marchew w plasterki. Zalać w garnku kapustę , marchew, ziemniaki ,kminek i boczek wędzony. Dodać liść laurowy , ziele angielskie , 1 łyżkę Vegety .Gotować 1 godzinę. Surowy boczek pokroić w drobną kostkę i wytopić na skwarki .Dodać do zupy razem z wytopionym tłuszczem. Gotować jeszcze 30 minut .Wyjąć boczek wędzony- pokroić i włożyć ponownie do zupy . Doprawić do smaku solą , pieprzem , vegetą .

Tagi:

zupa