Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Kapuśniak na bogato

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kapuśniak na bogato to zupa z kapusty kiszonej ugotowana na wędzonych żebrach i mięsie podawana z ziemniakami .

Kapuśniak na bogato

Składniki:

Kapuśniak na bogato

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak na bogato
Mięso wraz z żebrami wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy wywar. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę obkarmiamy kroimy w kostkę. Do wywaru dodajemy marchewkę i pietruszkę, liść laurowy i ziele angielskie, solimy i gotujemy 15 minut. Kapustę kroimy, dodajemy do zupy i gotujemy przez około 50 minut. Ziemniaki gotujemy osobno w osolonej wodzie. ugotowane mięso kroimy w mniejsze kawałki wraz z mięsem które odejdzie od żeberka, przesmażamy na patelni, dodajemy do zupy wraz z ziemniakami. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.