lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Kapuśniak na cielęcych żeberkach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kapuśniak na cielęcych żeberkach

Kapuśniak na cielęcych żeberkach

Składniki:

Kapuśniak na cielęcych żeberkach

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak na cielęcych żeberkach
Cielęce żeberka,umyj ewentualnie podziel na mniejsze części,zagotuj je w 2.5 l wody,odszumuj.Do żeberek dodaj oczyszczona porcję włoszczyzny ziele angielskie,liść laurowy i gotuj całość około kwadrans,następnie dodaj kapustę kiszoną.Boczek pokrój w kostkę,przesmaż na oleju,przełóż do zupy a na tym samym tłuszczu podsmaż cebulę którą także umieść w zupie.Na 2 łyżkach oleju zrumień 2 łyżki mąki,zapraw nią zupę która zagotuj ewentualnie dopraw i podawaj.