aliss06

aliss06

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 162]

Kapuśniak na golonce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rozgrzewająca zupa na zimowy obiad

Kapuśniak na golonce Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kapuśniak na golonce

Sposób przygotowania:

Kapuśniak na golonce

Golonkę opłukać, zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie i liścia laurowego. Gotować ok 30 min, następnie dodać oczyszczoną i pokrojoną marchewkę, pietruszkę i selera. Po ok 15 min dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i poszatkowaną kapustę. Wszystko ugotować do miękkości. Na patelni rozgrzać smalec, dodać mąkę i zrobić zasmażkę. Połączyć z zupą, całość zagotować dodając koncentrat pomidorowy i przyprawy.