Strona główna Kapuśniak na golonce

Kapuśniak na golonce

aliss06

Mistrz Kuchni
Przepisy: 158
zdjęcia: 1 z 2
Kapuśniak na golonce
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Rozgrzewająca zupa na zimowy obiad


trudność: średnie
czas:

Kapuśniak na golonce - SKŁADNIKI:

Kapuśniak na golonce - PRZYGOTOWANIE:

Golonkę opłukać, zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie i liścia laurowego. Gotować ok 30 min, następnie dodać oczyszczoną i pokrojoną marchewkę, pietruszkę i selera. Po ok 15 min dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i poszatkowaną kapustę. Wszystko ugotować do miękkości. Na patelni rozgrzać smalec, dodać mąkę i zrobić zasmażkę. Połączyć z zupą, całość zagotować dodając koncentrat pomidorowy i przyprawy.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kapuśniak na golonce  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapuściane
Kapuśniak z kiszonej kapusty Kapuśniak na ogonie wołowym Kapuśniak z drobiową wkładką
Kapuśniak na żeberkach Kapuśniak na kościach wędzonych Kapuśniak Eli na wędzonce
Kapuśniak rosołowy z drobiowymi pulpecikami Kremowy kapuśniak Kapuśniak na wędzonych kościach
Kapuśniak na bogato Kapuśniak z kiszonej kapusty Kapuśniak z kiszonej kapusty

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane