Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kapuśniak na kurczaku :

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Czasami trzeba gotować dla kogoś kto powinien jadać lekkie dania .Z takiej potrzeby wziął się ten przepis .

Kapuśniak na kurczaku :

Składniki:

Kapuśniak na kurczaku :

 

  • 1/2 kurczaka
  • ¼ małej główki kapusty ( najlepiej młodej )
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/8 selera
  • ½ pory
  • 4 średnie ziemniaki
  • 2 łyżeczki kminku
  • 1 łyżka usiekanego koperku
  • 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki
  • 2 Bulionetki drobiowe Knorra ( lub inna ulubiona przyprawa do zup )
  • 1 łyżka Deliktu ,, Moc koperku i pietruszki „ Knorra
  • 1,2 litra wody

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak na kurczaku :
Kurczaka podzielić na kawałki . Kapustę pokroić drobno w paski , a ziemniaki w kostkę . Marchew , pietruszkę , seler , ziemniaki obrać . Porę oczyścić . 1 marchewkę pokroić w talarki .Do garnka włożyć kurczaka, kapustę , warzywa , pokrojone ziemniaki i marchew w talarkach . Zalać wodą . Dodać przyprawy, kminek . Gotować na średnim gazie przez 45-60 minut. Wyjąć mięso i warzywa ( pokrojona marchew zostaje).Obrane mięso z kurczaka podzielić na kawałki i dodać do zupy ( bez skóry ).Wsypać koperek. Doprawić . Na talerzach posypać natką pietruszki .