Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kapuśniak na młodej kiszonej kapuście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zapraszam na kapuśniaczek z młodej kiszonej kapusty

Kapuśniak na młodej kiszonej kapuście Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapuśniak na młodej kiszonej kapuście

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak na młodej kiszonej kapuście
Młode warzywka obieramy i kroimy, do garnka wlewamy bulion dodajemy pokrojoną marchewkę, pietruszkę i natkę, ziele i liść, zagotowujemy dodając posiekaną kapustę kiszoną gotujemy około 15 minut w tym czasie w osobnym garnku gotujemy pokrojone w kostkę młode ziemniaczki - dodałam odrobinę soli, kiedy ziemniaczki się już ugotują dodajemy do zupy i całość doprawiamy koncentratem, solą i pieprzem. Zagotowujemy, podajemy na ciepło.
Kapuśniak na młodej kiszonej kapuście
przygotowujemy niezbędne składniki na kapuśniaczek
Kapuśniak na młodej kiszonej kapuście
do bulionu dodajemy pokrojone warzywa i kapustę
Kapuśniak na młodej kiszonej kapuście
następnie dodajemy ugotowane ziemniaczki młode
Kapuśniak na młodej kiszonej kapuście
na koniec doprawiamy do smaku sola pieprzem i koncentratem