Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Kapuśniak na wędzonce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Boczek, cebulę i czosnek pokroić. Zrumienić na oleju.

Kapuśniak na wędzonce

Składniki:

Kapuśniak na wędzonce

 

  • 50 dag kapusty kiszonej,
  • 10 dag boczku wędzonego,
  • 4 ziemniaki,
  • cebula,
  • marchewka,
  • kawałek selera,
  • pietruszka,
  • litr Bulionu wołowego Galeo,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 2 suszone grzyby,
  • łyżka przecieru pomidorowego,
  • 2 Liście laurowe Galeo,
  • po 4 ziarna Ziela angielskiego i Pieprzu ziarnistego Galeo,
  • 2 łyżki oleju,
  • sól,
  • cukier.

Sposób przygotowania:

Kapuśniak na wędzonce
Dodać posiekaną kapustę, przecier, grzyby, Liście laurowe Galeo, Ziele angielskie Galeo i Pieprz ziarnisty Galeo. Wlać szklankę wody i dusić pod przykryciem 30 min. Resztę warzyw obrać, pokroić. Zalać wrzącym Bulionem wołowym Galeo, gotować 20 min. Dodać do kapusty. Doprawić cukrem i solą.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl