malinka84

malinka84

Starszy Kucharz
[Przepisów: 45]

kapuśniak na wędzonce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

zupka dobra na kaca i nie tylko

kapuśniak na wędzonce

Składniki:

kapuśniak na wędzonce

 

  • 0,5 kg kiszonej kapusty
  • kawałki wędzonego mięsa (najlepiej wędzone surowe)
  • 5 średnich ziemniaków
  • 2,5 l bulionu (może być z kostki ale wtedy trzeba dodatkowo doprawić)
  • kminek, pieprz, majeranek

 

Sposób przygotowania:

kapuśniak na wędzonce
kapustę zalać bulionem dodać kminek, pieprz i majeranek i ugotować. ziemniaki obrać pokroić w kostkę i oddzielnie ugotować, odcedzone dodać do kapusty. mięso pokroić na kawałki i obsmażyć, dodać do zupy. na tłuszczu od mięsa zrobić lekką zasmażkę, następnie rozprowadzić ją dokładnie w zupie.

Tagi:

mięso