nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Kapuśniak na wędzonych żeberkach 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sycący kapuśniak na wędzonce

Kapuśniak na wędzonych żeberkach 2 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kapuśniak na wędzonych żeberkach 2

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak na wędzonych żeberkach 2
Kapustę kroimy, zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie,listek laurowy i gotujemy ok 30 minut. Boczek kroimy w kostkę smażymy na suchej patelni do czasu aż się zrumieni. Do kapusty dodajemy żeberka i gotujemy kolejne 30 minut. W tym czasie obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy w kostkę. Wyciągamy żebra z zupy i odstawiamy do ostygnięcia. Dodajemy ziemniaki i boczek i gotujemy ok 15 minut.  Z żeberek obieramy mięso i dodajemy do zupy. Na koniec dodajemy kminek i doprawiamy solą oraz pieprzem.
Kapuśniak na wędzonych żeberkach 2
Kapustę zalewamy wodą, dodajemy ziele ilistek laurowy
Kapuśniak na wędzonych żeberkach 2
Boczek kroimy w kostkę i przysmażamy na suchej patelni
Kapuśniak na wędzonych żeberkach 2
Boczek, ziemniaki oraz mięso z żeberek dodajemy do zupy