Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Kapuśniak po watykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa z kapusty włoskiej z dodatkiem mięsa z kury, włoszczyzny, groszku zielonego, migdałów, keczupu. Przed podaniem posypana natka pietruszki.

Kapuśniak po watykańsku

Składniki:

Kapuśniak po watykańsku

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak po watykańsku
Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usuwając głąb i grube nerwy, zalać częścią wody, ugotować. Mięso umyć, zalać pozostałą częścią wody, posolić, gotować. Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokrajać w paseczki, dodać z groszkiem do mięsa pod koniec gotowania i ugotować do miękkości.

Migdały sparzyć, obrać ze skórki, zetrzeć. Jajka umyć, wybić ze skorupek, wymieszać z migdałami, keczupem oraz przyprawami. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wlać masę jajeczną, smażyć nie mieszając. Potem zdjąć z patelni, pokroić w paseczki razem z mięsem obranym z kości. Połączyć z kapustą, pozostałymi warzywami, chwilę gotować, doprawić do smaku.

Przed podaniem posypać posiekaną natką.