senninha

senninha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Kapuśniak wg senninha

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny smak kapuśniaku gotowanego na wędzonych żeberkach.

Kapuśniak wg senninha

Składniki:

Kapuśniak wg senninha

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak wg senninha
Zagotować wodę, do gotującej wrzucić żeberko i gotować około 10 minut. Po tym czasie wrzucić liście laurowe, ziarenka ziela angielskiego i włoszczyznę startą na tarce na dużych oczkach lub pokrojoną w kostkę. Po około 20 minutach gotowania wyjąć żeberka i obrać mięso. Dodać do włoszczyzny. Kapustę pokroić na mniejsze kawałki (aby się nie ciągnęła na talerzu). Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować osobno. Boczek pokroić w kostkę i przesmażyć na patelni. Cebulę również pokroić w kostkę i dodać do podsmażonego boczku. Wymieszać i jeszcze chwilę przesmażyć razem. Gdy kapusta będzie już miękka, dodać boczek z cebulą, ziemniaki i całość zagotować.