ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Kapuśniak z białej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

prosta zupa z kapusty białej

 Kapuśniak z białej kapusty Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kapuśniak z białej kapusty

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z białej kapusty
Ziemniaki, seler oraz marchewkę obieramy cienko ze skórki, myjemy dokładnie pod bieżącą wodą a następnie kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Garnek stawiamy na kuchence i zagotowujemy. Z kapusty zdejmujemy dwa pierwsze liście, a następnie szatkujemy drobno. Czosnek obieramy z łupiny i siekamy. Por kroimy w grubą kostkę. Pokrojone warzywa dodajemy do pozostałych gotujących się warzyw.Dajemy kostkę rosołową, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy do miękkości warzyw. Na końcu zaciągamy śmietaną i gotujemy jeszcze dwie minutki.
 Kapuśniak z białej kapusty
Ziemniaki seler oraz marchewkę obieramy cienko ze skórki myjemy dokładnie pod bieżącą wodą a następnie kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka i zalewamy zimną wodą Garnek stawiamy na kuchence i zagotowujemy
 Kapuśniak z białej kapusty
Z kapusty zdejmujemy dwa pierwsze liście a następnie szatkujemy drobno Czosnek obieramy z łupiny i siekamy Por kroimy w grubą kostkę Pokrojone warzywa dodajemy do pozostałych gotujących się warzyw

Tagi:

kapusta