Strona główna Kapuśniak z dodatkiem cukinii

Kapuśniak z dodatkiem cukinii

Kapuściane « poprzedni | następny »
motorek70 - Przepis na: Kapuśniak z dodatkiem cukinii offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 686
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Kapuśniak z dodatkiem cukinii
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kapuśniak z dodatkiem cukinii


trudność: łatwe
czas:

Kapuśniak z dodatkiem cukinii - SKŁADNIKI:

Kapuśniak z dodatkiem cukinii - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę siekamy. Jarzyny razem z cukinią obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Żeberka myjemy. Dajemy do garnka zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy kapustę, starte jarzyny, posiekaną natkę pietruszki, koper oraz liście laurowe, ziela angielskie i pieprz. Gotujemy pod przykryciem do miękkości. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie. Jak żeberka i jarzyny będą miękkie dodajemy ugotowane ziemniaki i doprawiamy do smaku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kapuśniak z dodatkiem cukinii  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapuściane
Kapuśniak z soczewicą na gęsinie Kapuśniak z papryką i majerankiem Zupa kapuściana z ziemniakami
Wielowarzywna z pieczonych wawrzyw Dietetyczna zupa kapuściana  Kapuśniak z białej kapusty ze świeżymi pomidorami
Jarski kapuśniak Jarski kapuśniak z soczewicą Tłuściutki kapuśniaczek
Zupa z kalafiora i kapusty Kapuśniak wg Gosi Kapuśniak Eli z młodej kapusty

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj