Strona główna Kapuśniak z dodatkiem cukinii

Kapuśniak z dodatkiem cukinii

Kapuściane « poprzedni | następny »
motorek70

Srebrny Ekspert
Przepisy: 686
zdjęcia: 1 z 4
Kapuśniak z dodatkiem cukinii
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kapuśniak z dodatkiem cukinii


trudność: łatwe
czas:

Kapuśniak z dodatkiem cukinii - SKŁADNIKI:

Kapuśniak z dodatkiem cukinii - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę siekamy. Jarzyny razem z cukinią obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Żeberka myjemy. Dajemy do garnka zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy kapustę, starte jarzyny, posiekaną natkę pietruszki, koper oraz liście laurowe, ziela angielskie i pieprz. Gotujemy pod przykryciem do miękkości. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie. Jak żeberka i jarzyny będą miękkie dodajemy ugotowane ziemniaki i doprawiamy do smaku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kapuśniak z dodatkiem cukinii  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapuściane
Kapuśniak na ogonie wołowym Kapuśniak z drobiową wkładką Kapuśniak na żeberkach
Kapuśniak na kościach wędzonych Kapuśniak Eli na wędzonce Kapuśniak rosołowy z drobiowymi pulpecikami
Kremowy kapuśniak Kapuśniak na wędzonych kościach Kapuśniak na bogato
Kapuśniak z kiszonej kapusty Kapuśniak z kiszonej kapusty Kwaśnica z ziemniakami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane