Strona główna Kapuśniak z dodatkiem cukinii

Kapuśniak z dodatkiem cukinii

Kapuściane « poprzedni | następny »
motorek70

Srebrny Ekspert
Przepisy: 686
zdjęcia: 1 z 4
Kapuśniak z dodatkiem cukinii
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kapuśniak z dodatkiem cukinii


trudność: łatwe
czas:

Kapuśniak z dodatkiem cukinii - SKŁADNIKI:

Kapuśniak z dodatkiem cukinii - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę siekamy. Jarzyny razem z cukinią obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Żeberka myjemy. Dajemy do garnka zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy kapustę, starte jarzyny, posiekaną natkę pietruszki, koper oraz liście laurowe, ziela angielskie i pieprz. Gotujemy pod przykryciem do miękkości. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie. Jak żeberka i jarzyny będą miękkie dodajemy ugotowane ziemniaki i doprawiamy do smaku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kapuśniak z dodatkiem cukinii  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapuściane
Włoski kapuśniak z ciecierzycą Kapuśniak z białą kiełbasą na wędzonce Zdrowa zupa postna
Kapuśniak z kalarepką i soczewicą Chińska zupa pak choi Kapuśniak z czerwoną soczewicą
Kapuśniaczek na wędzonym boczku Kapuśniak z wędzonym kurczakiem Zupa z kiszoną kapustą
Kapuśniak z kapusty włoskiej Kwaśnica domowa Kapuśniak na żeberkach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane