motorek70

motorek70

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 703]

Kapuśniak z dodatkiem cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kapuśniak z dodatkiem cukinii

Kapuśniak z dodatkiem cukinii Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kapuśniak z dodatkiem cukinii

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z dodatkiem cukinii

Kapustę siekamy. Jarzyny razem z cukinią obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Żeberka myjemy. Dajemy do garnka zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy kapustę, starte jarzyny, posiekaną natkę pietruszki, koper oraz liście laurowe, ziela angielskie i pieprz. Gotujemy pod przykryciem do miękkości. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie. Jak żeberka i jarzyny będą miękkie dodajemy ugotowane ziemniaki i doprawiamy do smaku.