iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kapuśniak z dzikim ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kapuśniak z dzikim ryżem na wędzące .

Kapuśniak z dzikim ryżem

Składniki:

Kapuśniak z dzikim ryżem

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z dzikim ryżem
Do ok 2 litrów wody wkładamy kawałek wędzonki dorzucamy kulki pieprzu i liść laurowy . Gotujemy ok 15 min . Marchew obieramy kroimy w kosteczkę , seler obieramy także kroimy w kosteczkę a obrana pietruszkę ścieramy na tarce. Warzywa dajemy do gotującego się wywaru. Doprawiamy vegetą - gotujemy ok 8 min . Dodajemy kapustę kiszoną - gotujemy dalej . Po ok 10 minutach dodajemy pokrojone w kosteczkę pomidory i cebulkę prażoną . Kiedy zupa jest gotowa dodajemy wcześniej ugotowany ryż dziki i doprawiamy całość wyciśniętym czosnkiem . Już nie gotujemy .Przed podaniem doprawiamy pieprzem kolorowym świeżo mielonym