pelargoniab12

pelargoniab12

Szef Kuchni
[Przepisów: 81]

Kapuśniak z kapusty kiszonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kapuśniak z kapusty kiszonej na wędzonce jest bardzo syty

Kapuśniak z   kapusty kiszonej

Składniki:

Kapuśniak z kapusty kiszonej

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z kapusty kiszonej
Aby ugotować  kapuśniak zkapusty kiszonej na wędzonce trzeba kapustę wypłukać by nie była za kwaśna  Ziemniaki pokroić w kostkę. Marchew obrać i utrzeć na tarce jarzynowej.  Zalać wszystko wodą. Dołożyć wędzonkę. Dodać łyżkę Jarzynki i kminek. Gotować 1 godzinę. Wyjąć wędzonkę i pokroić na kawałki (duża kostka) - włożyć do zupy. Doprawić zupę przecierem. Zrobić rumiana zasmażkę z mąki na oliwie. Włożyć zasmażkę do zupy, wymieszać - zagotować. Nalewać na talerz - dołożyć porcje wędzonki. Posypać koperkiem.Niektórzy lubią jeść taka zupę z chlebem.