mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Kapuśniak z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna alternatywa dla tradycyjnego kapuśniaku

Kapuśniak z kapusty pekińskiej

Składniki:

Kapuśniak z kapusty pekińskiej

 

  • 3 kostki drobiowe
  • 1 kapusta pekińska
  • 1 czerwona papryka
  • 3 marchewki
  • 6-7 ziemniaków
  • 1 liść laurowy
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 2-3 ziarna ziela ang.
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z kapusty pekińskiej
Warzywa kroję w kostkę, kapustę drobno szatkuje.
Do dużego garnka, wlewam trochę oleju i podsmażam najpierw paprykę, a później dorzucamy resztę warzyw. Zalewam 8 szklankami wody i wrzucamy kostki rosołowe, dodaje liść laurowy, ziele angielskie, i resztę przypraw.
Zagotowuje i na końcu dodaje koncentrat i sok z cytryny, mieszam.
Gotuje jeszcze 15 min. po czym podaję.

Tagi:

kapusta