MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Kapuśniak z kiełbasami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kapuśniak z kiszonej kapusty, smaczny i pożywny.

Kapuśniak z kiełbasami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapuśniak z kiełbasami

 

  • 500g kiszonej kapusty z marchewką
  • 200g kiełbasy śląskiej
  • 500g kiełbasy myśliwskiej
  • 1 cebula
  • kostka mięsna
  • 1 łyżka oleju
  • 200g soku pomidorowego
  • sól, pieprz
  • kminek

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z kiełbasami
Kapustę kroimy na mniejsze kawałki i wsypujemy do garnka. Dodajemy kostkę , sól, pieprz , 1,5 l wody, kminek wszystko mieszamy i gotujemy przez 30 minut. Kiełbasę kroimy w talarki.Cebulę obieramy i kroimy kostkę. Na patelnie wlewamy olej, wsypujemy kiełbasę, smażymy przez 10 minut a następnie dodajemy cebulę i wszystko razem smażymy przez 5 minut. Usmażoną kiełbasę z cebulą wsypujemy do kapusty, mieszamy ,wlewamy sok pomidorowy i gotujemy razem przez 5 minut. Kapuśniak podajemy na gorąco np . z ziemniakami z wody.
Kapuśniak z kiełbasami
podstawowe produkty to : kiszona kapusta i kiełbasa.
Kapuśniak z kiełbasami
Kapustę kroimy na małe kawałki i gotujemy w garnku z wodą i dodatkami.
Kapuśniak z kiełbasami
Na patelnię wlewamy olej i smazymy kiełbasę z cebulą.
Kapuśniak z kiełbasami
Na końcu do garnka wlewamy sok pomidorowy , mieszamy i gotujemy przez 5 minut.

Tagi:

kielbasa