beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Kapuśniak z  kwaszonej kap. z  żeberkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Kapuśniak z  kwaszonej kap. z  żeberkami

Składniki:

Kapuśniak z  kwaszonej kap. z  żeberkami

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z  kwaszonej kap. z  żeberkami
Żeberka umyć, zalać wrzącą wodą i  gotować pół godziny pod przykryciem. Kapustę pokrajać, dodać do żeberek, zagotować bez przykrycia, następnie przykryć i  gotować do uzyskania miękkości. Przed końcem gotowania dodać ziemniaki i  listek laurowy. Ugotować wywar z  włoszczyzny i  wlać go do kapusty, a  pozostałe z  wywaru warzywa wykorzystać do sałatki. Żeberka poporcjować i  ponownie włożyć do zupy.