Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Kapuśniak z pekińskiej z pulpetami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszna rozgrzewająca zupa z dodatkiem pulpecików

Kapuśniak z pekińskiej z pulpetami

Składniki:

Kapuśniak z pekińskiej z pulpetami

 

  • 4 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 1 mała kapusta pekińska lub pół dużej
  • 0.5 kg mięsa mielonego
  • 3 łyżki kaszy manny
  • 1 jajko
  • 1 kostka rosołowa
  • sól, pieprz, majeranek

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z pekińskiej z pulpetami
Ziemniaki, marchewki, pietruszkę i seler obrać, umyć i pokroić. Wrzucić na wrzątek, dodać poszatkowaną kapustę, dodać kostkę rosołowa. Gotować do miękkości warzyw. Mięso, kaszę i jajko wymieszać razem, dodać sól, pieprz i majeranek, uformować klopsiki, ugotować w osobnym garnku. Odcedzić, dodać do gotowej zupy. Doprawić do smaku.