Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Kapuśniak z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Kapuśniak z pieczarkami- doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny. Każdemu będzie smakować. Polecam!!!

Kapuśniak z pieczarkami

Składniki:

Kapuśniak z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z pieczarkami
1. Golonkę razem z kapustą przekładam do garnka. Wlewam wodę (tak by mięso i kapusta były zanurzone). Dodaję kminek, liście laurowe oraz ziele angielskiego. Gotuję na małym ogniu około godziny.

2. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Na oliwie szklę cebulę. Dodaję do kapusty. Pieczarki kroję w plasterki. Podsmażam na oliwie około 5 minut. Dodaję do kapusty. Gotuję kolejne 30 minut.

3. Ziemniaki obieram, kroję w kostkę i gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzam i dodaję do kapusty. Mieszam.

4. Kapuśniak doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.