kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Kapuśniak z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna zupa na zimowe dni

Kapuśniak z pomidorami

Składniki:

Kapuśniak z pomidorami

 

  • ćwierć główki kapusty białej
  • kość na wywar
  • ziemniaki
  • koncentrat pomidorowy
  • mąka
  • marchewka
  • sól
  • śmietanka 30%

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z pomidorami
Kapustę poszatkować. Wypłukać na durszlaku. Zalać wodą i gotować około 35 minut razem z kością.
Dodać pokrojone w kostkę ziemniaczki i marchewkę w plasterkach.
Gotować do miękkości ziemniaków.
Następnie dodajemy 2 łyżki koncentratu pomidorowego.

2 łyżki mąki rozmieszać w szklance wody.
Wlać do zupy.
Doprowadzić do wrzenia.
Doprawiamy solą do smaku.

*na sam koniec można dolać troszkę słodkiej śmietanki co nada zupie lekko kremowego, słodkawego posmaku.

Smacznego :)

Tagi:

pomidory