Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Kapuśniak z prawdziwkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Zupa kapuśniak z kapusty kiszonej, połączony z grzybami -prawdziwkami- idealne danie dla smakoszy grzybów.

Kapuśniak z prawdziwkami

Składniki:

Kapuśniak z prawdziwkami

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z prawdziwkami
Kapustę oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę, usunąć głąb i grube nerwy, zalać wrzącym wywarem, ugotować. Mięso umyć, zemleć, usmażyć dodać do kapusty w połowie gotowania i ugotować do miękkości. Cebulę i grzyby oczyścić, opłukać. pokroić w kostkę, podsmażyć, udusić do miękkości, często mieszając.

Buraki oczyścić, opłukać, ugotować, obrać, pokroić w paseczki, połączyć z grzybami, kapustą i śmietaną wymieszaną z mąką, gotować kilka minut, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką