Tatiana1982

Tatiana1982

Kucharz
[Przepisów: 11]

Kapuśniak z pulpecikami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa jest sycąca zawiera treściwe zimowe składniki

Kapuśniak z pulpecikami

Składniki:

Kapuśniak z pulpecikami

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z pulpecikami
Porcję rosołową i kość wędzoną obgotować pozbywając się szumowin, umyć dokładnie przełożyć do garnka zalać około dwoma litrami wody wrzucić liść laurowy ziele angielskie i gotować ok 30 min. Kapustę kiszoną pokroić na mniejsze części. Dołożyć do mięsa i razem gotować ok 25 min. Przyprawić solą , pieprzem .Ziemniaki obrać pokroić na mniejsze kawałki wrzucić do zupy i gotować aż wszystko zmięknie. Do mięsa mielonego wbijamy jajko przyprawiamy wyrabiamy masę i formujemy małe pulpety. W osobnym garnku gotujemy ok litra wody z solą , zielem angielskim, i jarzynką typu vegeta. Gdy się woda zagotuje wrzucamy pulpeciki gotujemy ok 20 minut. Odcedzamy pulpeciki i dorzucamy do naszej zupki i gotowe.