pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Kapuśniak z słodkiej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

dla lubiących "słodkie" kapuśniaki

Kapuśniak z słodkiej kapusty Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kapuśniak z słodkiej kapusty

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z słodkiej kapusty
Do zimnej wody wkładamy żeberka, kości oraz kostkę rosołową i gotujemy na małym ogniu ok. 1 godziny. W międzyczasie kapustę szatkujemy, a marchew trzemy na dużych oczkach. Gdy mięso się ugotuje wyjmujemy i wrzucamy kapustę oraz marchew. Dodajemy przyprawy i gotujemy ok. 1,5 godziny. Po tym czasie dodajemy jeszcze ziemniaki i kiełbasę pokrojone w kostkę. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Smacznego.
Kapuśniak z słodkiej kapusty
Kapuśniak z słodkiej kapusty