marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Kapuśniak z suszonymi grzybami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Posiekać białą kapustę lub dać kilogram kiszonej,grzyby namoczyć lub sparzyć,dodając do garnka,dać liści i ziela.Gotować na małym ogniu 1 h.

Kapuśniak z suszonymi grzybami.

Składniki:

Kapuśniak z suszonymi grzybami.

 

  • 1litr wody,
  • 1 główka białej kapusty lub 1kg.kiszonej,
  • 35 dag.suszonych grzybów(podgrzybki,koźlarze),
  • 3-4 liście laurowe,
  • kilka kulek ziela angielskiego,
  • kminek,rosołki bulionowe,
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • sól i pieprz,
  • ostra,mielona papryka.

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z suszonymi grzybami.
Nalać wody do dużego garnka i posiekać kapustę białą heblem
na paski,albo dać kilogram kiszonej,po za tym parę listków lauro-
-wych i kilka kulek ziela angielskiego,rosołków"Bulionetek",namo-
-czonych grzybów oraz kminku i soli.Gotować z godzinę,aż kapusta zmięknie,dodać trzy łyżki pełne koncentratu,posypać pieprzem i papryką ostrą mieloną na dobrą ostrość,zamieszać i
nalewać.