Strona główna Kapusta biała zasmażana

Kapusta biała zasmażana

pacpaw - Przepis na: Kapusta biała zasmażana offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1428
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Kapusta biała zasmażana
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Dobra kapusta do dań tłustych


trudność: łatwe
czas:

Kapusta biała zasmażana - SKŁADNIKI:

  • 1 główka kapusta biała,
  • 1/2 łyżeczki kminek,
  • 1 łyżka smalec,
  • 1 cebula średnia,
  • ocet winny,
  • 2 łyżki mąka,
  • 2 łyżki oliwa z oliwek,
  • Sól,
  • pieprz

Kapusta biała zasmażana - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę poszatkować i zalać wrzątkiem. Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć do miękkości na smalcu. Kapustę odcisnąć od wody, wrzucić do garnka z cebulą, zalać wodą i dusić na małym ogniu. Gdy kapusta lekko zmięknie dodać kminek i dalej dusić. Do miękkiej kapusty dodać sól, pieprz i ocet winny do smaku. Z mąki i oliwy zrobić zasmażkę i dodać ją do kapusty, dobrze wymieszać.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kapusta biała zasmażana (strona 1 z 1)  
beataw1986

beataw1986
offline

2012-03-25 23:42
dzisiaj wyprobowalam przepis. Kapusta wyszla bardzo dobra. Nie dodalam tylko kminku bo my z mezem za nim nie przepadamy.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Naleśniki z parówkami Pieguskowe szaleństwo Dyniowe placuszki
Cukiniowe proste placuszki Sałatka z miodowym kurczakiem Pieczony naleśnik
Panierowany ser pleśniowy Sałatka z sałaty,truskawek,fety,ogórka i migdałów Puszyste naleśniki z ricottą i musem z owoców
Zdrowe  kanapki Ryż z mięsem mielonym Kakaowe naleśniki z budyniem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane