Strona główna Kapusta biała zasmażana

Kapusta biała zasmażana

pacpaw

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1428
zdjęcia: 1 z 2
Kapusta biała zasmażana
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Dobra kapusta do dań tłustych


trudność: łatwe
czas:

Kapusta biała zasmażana - SKŁADNIKI:

  • 1 główka kapusta biała,
  • 1/2 łyżeczki kminek,
  • 1 łyżka smalec,
  • 1 cebula średnia,
  • ocet winny,
  • 2 łyżki mąka,
  • 2 łyżki oliwa z oliwek,
  • Sól,
  • pieprz

Kapusta biała zasmażana - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę poszatkować i zalać wrzątkiem. Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć do miękkości na smalcu. Kapustę odcisnąć od wody, wrzucić do garnka z cebulą, zalać wodą i dusić na małym ogniu. Gdy kapusta lekko zmięknie dodać kminek i dalej dusić. Do miękkiej kapusty dodać sól, pieprz i ocet winny do smaku. Z mąki i oliwy zrobić zasmażkę i dodać ją do kapusty, dobrze wymieszać.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kapusta biała zasmażana (strona 1 z 1)  
beataw1986

beataw1986

2012-03-25 23:42
dzisiaj wyprobowalam przepis. Kapusta wyszla bardzo dobra. Nie dodalam tylko kminku bo my z mezem za nim nie przepadamy.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Ciastka owsiane bez jaj i mąki Naleśniki z mortadelą i żółtym serem Kurczak w płatkach kukurydzianych
Ciasteczka budyniowe Pasta z jajek i szczypiorku Ryż z mieszanką warzyw
Naleśniki ze skórką z pomelo oraz mandarynek. Zupa cytrynowa z makaronem Omlet z warzywami
Babka na białkach z żurawiną Gofry miodowe z posypką Zupa rybna z harissą i kluseczkami kładzionymi

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane