Strona główna Kapusta biała zasmażana

Kapusta biała zasmażana

pacpaw - Przepis na: Kapusta biała zasmażana offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1428
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Kapusta biała zasmażana
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Dobra kapusta do dań tłustych


trudność: łatwe
czas:

Kapusta biała zasmażana - SKŁADNIKI:

  • 1 główka kapusta biała,
  • 1/2 łyżeczki kminek,
  • 1 łyżka smalec,
  • 1 cebula średnia,
  • ocet winny,
  • 2 łyżki mąka,
  • 2 łyżki oliwa z oliwek,
  • Sól,
  • pieprz

Kapusta biała zasmażana - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę poszatkować i zalać wrzątkiem. Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć do miękkości na smalcu. Kapustę odcisnąć od wody, wrzucić do garnka z cebulą, zalać wodą i dusić na małym ogniu. Gdy kapusta lekko zmięknie dodać kminek i dalej dusić. Do miękkiej kapusty dodać sól, pieprz i ocet winny do smaku. Z mąki i oliwy zrobić zasmażkę i dodać ją do kapusty, dobrze wymieszać.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kapusta biała zasmażana (strona 1 z 1)  
beataw1986

beataw1986
offline

2012-03-25 23:42
dzisiaj wyprobowalam przepis. Kapusta wyszla bardzo dobra. Nie dodalam tylko kminku bo my z mezem za nim nie przepadamy.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Krem pomarańczowy- orange curd Francuskie ciasteczka z makiem Pieczeń w chlebie schowana
Mini omlety z dżemem Jajecznica z kanią Torcik omletowy przekładany budyniem
Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami Serowy omlecik makaronowy Gofry o smaku wanilii
Jajecznica z boczniakami Racuszki z truskawkami i płatkami owsianymi Koktajl z truskawek,jagód z kakao

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane