pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1428]

Kapusta biała zasmażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobra kapusta do dań tłustych

Kapusta biała zasmażana Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kapusta biała zasmażana

  • 1 główka kapusta biała,
  • 1/2 łyżeczki kminek,
  • 1 łyżka smalec,
  • 1 cebula średnia,
  • ocet winny,
  • 2 łyżki mąka,
  • 2 łyżki oliwa z oliwek,
  • Sól,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kapusta biała zasmażana

Kapustę poszatkować i zalać wrzątkiem. Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć do miękkości na smalcu. Kapustę odcisnąć od wody, wrzucić do garnka z cebulą, zalać wodą i dusić na małym ogniu. Gdy kapusta lekko zmięknie dodać kminek i dalej dusić. Do miękkiej kapusty dodać sól, pieprz i ocet winny do smaku. Z mąki i oliwy zrobić zasmażkę i dodać ją do kapusty, dobrze wymieszać.