Strona główna Kapusta biała zasmażana

Kapusta biała zasmażana

pacpaw - Przepis na: Kapusta biała zasmażana offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1428
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Kapusta biała zasmażana
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Dobra kapusta do dań tłustych


trudność: łatwe
czas:

Kapusta biała zasmażana - SKŁADNIKI:

  • 1 główka kapusta biała,
  • 1/2 łyżeczki kminek,
  • 1 łyżka smalec,
  • 1 cebula średnia,
  • ocet winny,
  • 2 łyżki mąka,
  • 2 łyżki oliwa z oliwek,
  • Sól,
  • pieprz

Kapusta biała zasmażana - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę poszatkować i zalać wrzątkiem. Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć do miękkości na smalcu. Kapustę odcisnąć od wody, wrzucić do garnka z cebulą, zalać wodą i dusić na małym ogniu. Gdy kapusta lekko zmięknie dodać kminek i dalej dusić. Do miękkiej kapusty dodać sól, pieprz i ocet winny do smaku. Z mąki i oliwy zrobić zasmażkę i dodać ją do kapusty, dobrze wymieszać.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kapusta biała zasmażana (strona 1 z 1)  
beataw1986

beataw1986
offline

2012-03-25 23:42
dzisiaj wyprobowalam przepis. Kapusta wyszla bardzo dobra. Nie dodalam tylko kminku bo my z mezem za nim nie przepadamy.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Ciasto jogurtowe- bez użycia miksera Pulpeciki mięsno- ryżowe Babka w skorupce
Najlepsza babka cytrynowa Super baba black&white  Babka majonezowa z karmelową polewą
 Szarlotka sknerusa  Babka piwna z lukrem Reniferki z makiem
Deserek z płatków owsianych z suszonymi jabłkami Babeczki z kremem mojito Ciasto sypane z owocami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane