justka.zet

justka.zet

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 137]

Kapusta czerwona z gruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jeśli ktoś myślał, że kapusta jest nudna , niech spróbuje sałatki z kapusty czerwonej z gruszką.

Kapusta czerwona z gruszką

Składniki:

Kapusta czerwona z gruszką

 

  • 4 porcje:
  • 30 dag kapusty czerwonej
  • 4 gruszki
  • 3 łyżki stołowe octu winnego
  • 2 łyżki stołowe wody
  • 3 łyżki stołowe oleju
  • 3 łyżki stołowe rodzynek
  • imbir mielony
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kapusta czerwona z gruszką
Kapustę drobno pokroić posolić i zostawić na pół godziny. Ocet zmieszać z wodą i olejem, dodać rodzynki. Gruszki zetrzeć na grubej tarce i również dodać, wymieszać wszystko razem z kapustą. Na koniec posolić, popieprzyć i dodać szczyptę imbiru.

Tagi:

kapusta