Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Kapusta czerwona z gruszką na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jako dodatek do niedzielnego obiadu polecam właśnie taką o to czerwoną kapustę z gruszka na ostro, idealnie pasuje do mięs.

Kapusta czerwona z gruszką na ostro Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta czerwona z gruszką na ostro

 

  • około 400-450 g kapusty czerwonej
  • 1 gruszka
  • 1/2 cebuli białej
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kapusta czerwona z gruszką na ostro
Kapustę szatkujemy lub kroimy w robocie. Gruszkę obieramy, ścieramy na tarce na dużych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w dość drobniutka kosteczkę. Do miski przekładamy kapustę, dodajemy gruszkę wraz z cebula i doprawiamy całość solą i pieprzem dość pikantnie. Mieszamy do połączenia składników i podajemy jako dodatek do obiadu.
Kapusta czerwona z gruszką na ostro
Etap 1 kapustę czerwoną na początku szatkujemy
Kapusta czerwona z gruszką na ostro
Etap 2 gruszkę i cebulę obieramy i ścieramy na tarce i kroimy w kostkę
Kapusta czerwona z gruszką na ostro
Etap 3 do kapusty dodajemy gruszkę wraz z cebulą
Kapusta czerwona z gruszką na ostro
Etap 4 doprawiamy całość solą i pieprzem

Tagi:

kapusta