eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Kapusta Eli z dynią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Biała kapusta z dynią,kiełbasą i pieczarkami. Danie najlepiej smakuje na drugi dzień po odgrzaniu,kiedy się wszystko przegryzie.

Kapusta Eli z dynią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta Eli z dynią

 

Sposób przygotowania:

Kapusta Eli z dynią
Kapustę pokroić w kratkę około 1.5 centymetra. Włożyć kapustę do garnka,posolić,zalać wodą,ugotować na pół miękko i odcedzić. Z dyni usunąć skórę i pestki. Miąższ dyni pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Cebulę obrać z łupinek i dość grubo pokroić. Kiełbasę pokroić w kostkę. W dużym rondlu lub garnku roztopić smalec,dodać kiełbasę,liście laurowe,ziele angielskie i smażyć aż kiełbasa się lekko zrumieni. Do kiełbasy dodać cebulę i dalej smażyć. Następnie dodać pieczarki i razem smażyć kilka minut. Do rondla dodać podgotowaną kapustę,przyprawić solą i pieprzem do smaku i dalej gotować. Do kapusty dodać dynię i gotować aż dynia będzie miękka ale nie rozgotowana. Kapustę z dynią najlepiej podawać na drugi dzień odgrzaną. Smacznego!
Kapusta Eli z dynią
Z dyni usunąć skórę i pestki. Miąższ dyni pokroić w kostkę.
Kapusta Eli z dynią
Kiełbasę pokroić w dość dużą kostkę.......
Kapusta Eli z dynią
Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry...
Kapusta Eli z dynią
Cebulę obrać z łupinek i dość grubo pokroić.